Pressemeddelelser 2003

2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003

Nu er det jul... igen

Niels Bernhart præsenterede i går en ny cd med nye og gamle julesange.

Roskilde: Det var jul på en første sal i Skomagergade i går. Her havde komponisten og musikeren Niels Bernhart nemlig indbudt til julestue i anledning af udgivelsen af en jule-cd.

Selv om vi kun er i begyndelsen af november, fejlede julestemningen bestemt ikke noget. Juletræet stod midt på gulvet, den liflige duft af æbleskiver og julegløgg bredte sig - og stemningen strøg helt til tops, da melodierne fra cd'en "Nu er det jul... igen" strømmede ud i lokalet.

Fornyelse, tradition og genkendelse er kodeordene for den nye cd. Der er i alt 16 melodier på cd'en, og heraf er de ni nye.

Kendte forfattere

En række af de nye julesange har melodier af Niels Bernhart med tekster skrevet af Bjarne Lisby, Jørn Hjorting og Vivi Lindegaard.

Keld og Hilda Heick har skrevet teksten til "Den bedste juleaften", der er en ny dansk udgave af "Have Yourself a Merry Little Christmas". Laif Møller Lauridsen har komponeret to nye stemningsbilleder for akustisk guitar med rytme, og Sofus Kornebæk har tilføjet en ny julesang til rækken af de mange kendte. - Jeg har satset på, at det skal være både noget nyt, noget traditionelt og noget genkendeligt. Og det synes jeg egentlig er lykkedes meget godt. En af grundene til, at jeg har udgivet cd'en er, at jeg havde lyst til at skrive nogle nye julemelodier, og heldigvis har flere dygtige folk været parate til at levere tekster til melodierne, fortæller Niels Bernhart.

Hjortings favorit

Jørn Hjorting har skrevet teksten til "Den bedste dag i julen er 3. juledag". Hjorting var tilstede ved præsentationen af cd'en i går. Men hvorfor er 3.juledag den bedste dag i julen?

- Den dag er festlighederne vel overstået, og man kan slappe af. Pigerne i familien er ude og bytte julegaver, mens jeg sidder hjemme og nyder synet af det smukt pyntede juletræ. Mange andre sange handler omforventningens glæde, men denne sang handler i stedet om, at festen er lykkeligt overstået, fortæller Jørn Hjorting.

Vibe Lauth lægger sammen med Niels Bernhart stemme til mange af sangene på "Nu er det jul... igen". Laif Møller Lauridsen spiller sine egne kompositioner på akustiskguitar, og hvis nogle synes, at de kan genhøre Jørgen Ingmanns guitarlyd på Cd’en er det ikke helt forkert.

Laif Møller Lauridsen spiller nemlig på den Gibson guitar, som Jørgen Ingmann brugte til at skabe sin berømte sound. Laif Møller Lauridsen har specialiseret sig i at genskabe denne sound i det nye årtusinde.

Cd'en "Nu er det jul... igen" kan bestilles på www.stardust-musik.dk

Spang -  Roskilde Dagblad nov. 03

Ny dansktopforfatter på vej frem

Vivi Lindegaard er ved at skrive sig ind i hjerterne på danskerne. Netop nu ligger ”Jeg vælger frihed” på DanskTopScenens første plads med solisten Vibe Lauth og ”Gennem ilden og vandet” blev sunget ind på Dansktoppens 8. plads af danseorkesteret Dacapo.

I 2002 udkom Vivi på 3 albums med 4 tekster og i løbet af 2003 er der kommet 6 tekster på 3 albums og en single. Vivi håber, at der vil komme endnu mere skred i tingene, når komponister over hele landet får øje på hende. Hun vil skrive til alle genre, så længe det er dansk, for det er de danske ord, Vivis hjerte banker for. Om det er oversættelser, fastlagte temaer eller helt frie tekster betyder intet.

Så mangler du ord…

Kig ind på www.vivilindegaard.subnet.dk eller ring på tlf. 25 81 79 88

- Dansktoppen Subnet december 2003

 

Dansktoppen Subnet har hørt at...

Kim & Drengene - har lige just udsendt deres 8. Dansktopalbum, som har fået titlen: "Den danske sommer", og her er der tale om 14 iørefaldende melodier af selv samme komponist, nemlig Lars Ole Eriksen. Tekstforfatteren Lone Tranberg står for ordene til 12 af sangene på det nye album fra Kim & Drengene. Bjarne Lisby og Vivi Lindegaard er ophavsmændene bag de to andre titler. Hele det musikalske arrangement står Lars Marco for og skiven er også blevet indspillet hos Marco Studio. I løbet af den senere tid har Kim & Drengene gjort det flot på hitlisterne med singlerne, "Den danske sommer" og "Sikken pige", begge disse er også kommet med på albummet.

- 16/11-2003

 

Tilbage til menu